top of page

Sanatatea fiecaruia dintre noi incepe cu un stil de viata sanatos si cu vizita regulata la medic, precum si cu o informare mai buna cu privire la anumite boli cronice.

 

In perioada 14-16 septembrie 2021, Fundatia Farmacist Elena Pop, divizia de responsabilitate sociala a Companiei Farmaceutice AC HELCOR, in colaborare cu farmacia HELENA a desfasurat campania Zilele HELENA pentru sanatate, cu scopul de de a facilita accesului populatiei la serviciile preventive de masurare gratuita a valorilor:  

- tensiunii arteriale
- glicemiei
- colesterolului
- saturatiei de oxigen din sange
- greutatii corporale

 

Jumatate dintre persoanele care au hipertensiune sau colestrol ridicat nu stiu asta!

Hipertensiunea arteriala cauzeaza peste 9,8 milioane de decese in fiecare an. Masurarea periodica a tensiunii arteriale si a colesterolului este foarte importanta avand in vedere ca jumatate dintre persoanele afectate nu stiu ca au hipertensiune si nu merg la medic pentru a-si ameliora starea de sanatate.

 

1 din 10 romani are diabet zaharat

Chiar daca diabetul pare sa nu-i sperie pe romani, statisticile arata ca:

-  1 din 10 romani are diabet zaharat, iar 3 din 10 au prediabet
-  7 din 10 romani au ajuns pentru prima oară la medic in stadii avansate ale bolii cu complicatii deja instalate
-  anual, jumatate dintre persoanele cu diabet zaharat sunt spitalizate din cauza complicatiilor: risc de orbire, complicatii cardiovasculare, insuficienta cardiaca, complicatii renale, amputări la nivelul membrelor inferioare etc.

Anchor 1
bottom of page